tisdag 22 januari 2013

Detta låter väl gott, ska testa i helgen.

 
File Indienne
4 port.
 
600 g fläskfile
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stor tomat
smör
salt
peppar
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 ½ msk soja
2 tsk curry
2 msk koncentrerad apelsin juice
½ dl chilisås
1-2 krossade vitlöksklyftor
1-2 kdm chilipeppar
 citron
 
Gör såhär:
 
Skär fläskfilen i cm-tjocka skivor och bryn dem så att dem får lite yta, krydda med salt och peppar.Låt vila.
Hacka löken, paprikan och tomaten, fräs först lök och paprikan knappt mjuka och tillsätt sedan tomaterna. Blanda i creme fraichen och lite av grädden med grönsakerna, och tillsätt kryddorna, vitlök, chilisås och soja.
Tillsätt resten av grädden och det brynta köttet, låt koka samman.
 
Om man vill så kan man garnera med räkor, dill och citron. Vi garnerade bara med citron, gott det med.
Serveras med ris eller pressad potatis och en god grönsallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar