Kvällens måltid bestod av: Pulled chicken/Recept ICA.se
- 1 grillad kyckling
- 1 stor rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 2 msk olja
- 1 flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
- salt och peppar
Till servering
- 1 - 2 avokado
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 1 burk majskorn (à ca 340 g)
- 2 dl matyoghurt (10 %)
- 1 lime i klyftor
- 1 kruka hackad koriander
- 8 små bröd (t ex surdegsfrallor)
- Vi tog tunna runda Pita bröd
Så här gör du
- Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
- Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
- Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns.
- Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket och skaka om och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen.
- Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar