söndag 5 januari 2014

Trettonafton

Idag// Jättegott var detta. Kock: Louise Nordqvist
Kvällens måltid bestod av: Pulled chicken/Recept ICA.se
4
  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olja
  • 1 flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
  • salt och peppar

Till servering

  • 1 - 2 avokado
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 burk majskorn (à ca 340 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 lime i klyftor
  • 1 kruka hackad koriander
  • 8 små bröd (t ex surdegsfrallor)
  • Vi tog tunna runda Pita bröd 

Så här gör du

  1. Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns.
  4. Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket och skaka om och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen.
  6. Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.
Tips Prova att rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyfter rätten ytterligare ett snäpp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar